Бившият вицепремиер е подкрепен  от националното ръководство на партията и от структурите по места. 

Той е получил и пълна подкрепа от съпартийците си в Пловдив и областта, съобщи  зам.-председателят на партията и депутат Борис Ячев. Според него, Симеонов е най-подходящ  за водач на листата  не само защото е лидер на партията, но и през годините в политиката е доказал качества  и е направил много във вътрешно и външнополитически план за страната.

Депутатът даде пример с последователната защита на националната сигурност и интересите на страната от бившия вицепремиер, работата му с българите от Украйна и Унгария, както  и с активната  му дейност за подпомагане на българския бизнес. 

В тази посока от НФСБ очакват за еврокандидатурата си подкрепа от общстевени  и бизнес организации, чийто интереси Симеонов е защитавал. Ячев подчерта, че ще се водят преговори и с извънпарламентарни партии. 

Относно коалицията „Обединени патриоти“ и дали е възможно все пак да се явят с обща листа той заяви, че в момента преговорите са „пресъхнали“, но като вариант общо явяване не се изключва. По думите му, НФСБ силно  се надяват, че ще бъдат представени и ще имат  депутат  в следващия Европаламент.