Джон Иснър нарече бившия №1 Лейтън Хюит „арогантен“, след като австралиецът взе отношение по случая „Джъстин Гимелстоб“ и призова борда на АТР да отстрани бившия треньор на Иснър.

Джъстин Гимелстоб, който е член на борда на АТР и двукратен шампион от "Големия шлем" на смесени двойки, бе арестуван в Лос Анджелис. Според обвинението той е нападнал Рандал Каплан и му е нанесъл 50 удара.

Каплан е бил приятел на Гимелстоб, като по време на нападението е бил с жената и децата си. Самият адвокат на подсъдимия пък каза, че клиентът му не се е замесвал в никакъв инцидент. Малко след като случаят стана обществено достояние, се намеси Лейтън Хюит с призива си и точно това вбеси Джон Иснър.

Иснър напомни случая между Хюит и Джеймс Блейк от US Open 2001, когато австралиецът помоли съдията на стола да отстрани чернокож лайнсмен, питайки:

„Какво е общото между него и Джеймс Блейк“, визирайки цвета на кожата. „Не знаем фактите – защити Иснър бившия си треньор Гимелстоб. – Хюит също не ги знае. Смият той се забърка в отвратителна ситуация с Блейк. Аз не съм „поискал главата му“ и да спре да работи за Австралийската тенис федерация. Арогантно е от негова страна.“

TennisKafe.com