Окончателно: Слави от "Левски" и хората му остават в ареста - най-младият е от Бургас и има заведение за бързо хранене

25-годишният Петър Ганев (вдясно) обясни, че дава работа на четири човека, той обаче е и в изпитателен срок на условна присъда


Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на долната инстанция


Седмината арестанти от новата група обвиняеми за разпространение на дрога в Бургаско остават в ареста. Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на долната инстанция, съобщиха за „Флагман” от институцията.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че групата бе арестувана миналата седмица след акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и Бургас.
Обвиняеми за участие в организирана престъпна група са осем души - Слави Желязков като лидер на бандата, както и Румен Темелков, Томи Атанасов, Христо Янев, Петър Ганев, Данчо Данев, Димитър Дойчинов и Жеко Иванов.
Последният бе пуснат от прокуратурата с мярка „Парична гаранция”.

Пред първата инстанция – Специализираният наказателен съд, адвокатите пледираха, че няма адекватни доказателства, че подопечните им са виновни. Съдът обаче не прие доводите им и сметна, че са налице достатъчно данни, които обосновават подозренията срещу тях.

Тогава стана ясно и че почти всички са с криминално минало.
Изключение е само Данчо Данев, който е от старозагорско село – той няма предишни осъдителни присъди.
Томи Атанасов също се води чист, понеже е с реабилитация.


При други двама обаче положението е сложно, тъй като са в изпитателен срок на условни присъди. Става въпрос за Петър Ганев и Димитър Дойчинов-Дойко.
Единият от тях се оказа и бизнесмен. Това е най-младият от седмината арестанти - 25-годишният бургазлия Петър Ганев, който е и съуправител на фирма.

Адвокатът му обясни, че подзащитният му работи, собственик е на заведение за бързо хранене и осигурява работа и на други лица.
В последната си дума пред съда Петър Ганев също заяви, че има бизнес и че плаща осигуровки на четири човека.
Това обаче не успя да наклони везните в негова полза и съдът го остави „под стража” заедно с останалите шестима арестанти.
Както става ясно, и горната инстанция е потвърдила това.

Припомняме, че Слави Желязков и част от хората му са членове на фен-клубове на футболния отбор "Левски". 

В категории: Крими , Бургас