През тази година в Казанлък предстои да бъдат обновени 23 автобусни спирки, през които ще преминават седем електрически автобуса. Осигурени са вече електронните информационни табла. Дейностите са по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“. Ще бъде изграден Център за управление, със специализиран софтуер и JPS-и, монтирани в електробусите. За тях ще бъде изградено навесно покритие, което ще позволи въвеждането на системата на т.нар. „умни спирки“.
 
Проектът ще осигури на казанлъчани и техните гости независим от частни фирми, екологичен транспорт, с по-добро качество. Очакванията са емисиите на парникови газове да намалеят с близо 20 тона годишно.
 
Общата стойност на проекта е  в размер на 3 690 050,96 лв. и е осигурена с 2 708 471,99 лв. европейско финансиране, 477 965,64 лв. – национално и 503 613,33 лв. – от Община Казанлък. Реалните дейности започнаха още през изминалата 2018-та година с ремонт на участъка на бул. „Розова долина“ от пл.„Севтополис“ до ул.„Бачо Киро“.

Приемането на оферти на фирми – изпълнители за отделните дейности продължава и в момента в Община Казанлък.