СДВР Столична Полиция показа уникална снимка на супер патрулки. Фотосът бе споделен във фейсбук страницата на столичната полиция, а първоизточник се оказа Областна Дирекция МВР-Бургас.

„Полицейски коли, оборудвани със специална техника, ще спомагат противодействието на крадени превозни средства“, това е надсловът над снимката на супер патрулките.

 

 

 

Ето какво още пишат от СДВР Столична Полиция и Областна Дирекция МВР-Бургас:

„Полицейски коли, оборудвани със специална техника за идентифициране и за проверка в реално време, ще засилят възможностите на българската полиция да противодейства на трафика на крадени превозни средства. Това стана ясно от заключително събитие по съфинансиран проект от швейцарското правителство за противодействие на незаконния трафик на превозни средства.

В рамките на проекта е изградена система за автоматично разпознаване на регистрационни табели на моторни-превозни средства. Общо 23 полицейски коли в страната, оборудвани със скенери за идентифициране, ще могат да правят справка в полицейската база данни в реално време. 80 български полицейски служители са обучени в най-новите техники за разкриване на крадени коли, запознати са с швейцарския опит в кантоналните полицейски управления на Нюшател и Женева, както с работата с Шенгенската информационна система“.