Открадната на 4 декември миналата година във Варна кола беше намерена в Пловдив. Заедно с нея полицията спипа и автоджамбазина, задигнал автомобила от морската столица. Случката обаче е колкото криминална, толкова и комична.

От голяма верига магазини под тепетата разказаха пред Glas.bg за уникалния случай. Преди няколко дни жена установила, че докато пазарувала, някой е задигнал телефона й. Тя подала сигнал в полицията. Незабавно дошли униформени, за да прегледат записите от охранителните камери.

В същото време охранител в магазина хванал мъж за дребна кокошкарска кражба. Полицаите веднага го задържали и отвели в странична стая. Той не носил документи за самоличност. Нямал и пари. В джоба си имал само ключ за кола. Тя била паркирана пред магазина.

Униформените направили проверка на автомобила и шашардисани установили, че той е краден и обявен за издирване. Колата била задигната от паркинг на "Кауфланд" във Варна на 4 декември 2018 г.

Уникалният кутсузлия веднага бил отведен в Трето РУ окован в белезници, където работата по документирането на престъпленията му продължила.