Млада шофьорка пред полицаи: Не съм дрогирана, правих френска и глътнах!

Заловената обаче отказала да даде кръвни проби, за да си видихкаква е истината


Законът е строг към надрусаните шофьори, но те обикновено се измъкват леко

Млада жена е заловена да кара автомобила си след употреба на наркотици в центъра на Бургас. Тя привлякла вниманието на униформените, защото шофирала доста неадекватно. При проверката за алкохол дрегерът отчел отрицателен резултат. Тогава полицаите я подложили на полеви тест за наркотици, който се оказал положителен.

Както е известно, от средата на 2016 г. МВР са оборудвани за такива проверки и правят тестовете по слюнка.

В управлението жената обяснила, че не е взимала наркотици. Обяснила, че се връща от дома на приятеля си, на когото правила френска любов. И затова полевият тест по слюнка е дал такъв резултат.

Тя обаче отказала да й бъдат направени кръвни изследвания.

Когато шофьорът не признае, че е дрогиран, той се води в болница, където се взимат две проби кръв с обем не по-малко от 7 мл и една проба урина с обем не по-малко от 20 мл.

Надрусаните шофьори у нас стават повече от пияните, като така застрашават и двою живот, и този на останалите участници в движението. Законът предвижда
отнемане на книжката,  дерегистрация на автомобила, до 3 г. затвор и глоба до 1500 лв. за шофиране след употреба на наркотици.

За съжаление почти всички водачи се измъкват само с административни наказания или с леки условни присъди, но не и с престой в килия.

В категории: Крими