Делхи. Лидерът на АБВ - Младежи Пламена Заячка представи Международното движение за мир, което бе инициирано от АБВ - Младежи и призова за подкрепа делегатите на Втория конгрес на младежките парламенти в Делхи. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. В състава на делегацията са членовете на ръководството на младежката организация Марин Банев - председател на АБВ - Младежи в Бургас и Димитър Петров - зам.-председател на младежката организация в София.
По време на конгреса младежките делегации от 15 държави обсъдиха текущите и бъдещите въпроси, представиха своите дейности и проекти за съвместно изпълнение пред международни партньори, инициираха съвместни проекти, в сферата на гражданските общества и доброволческите организации и обсъдиха възможностите за подписване на споразумения за сътрудничество и обем.
АБВ - Младежи е единствената организация от България, представена на Втория конгрес на младежките парламенти в Делхи. Във форума участие вземат участие делегати от Русия, Бразилия, Мексико, Сърбия, Турция, Испания, Еквадор, Аржентина, Малайзия и др. - депутати в младежка възраст, представители на младежки организации на политически партии.