С мултимедийна изложба в читалище „Алеко Константинов“ ще бъде представен проектът „Mind The Kiss“. Той е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира от италианската фотографка Сабрина Белензиер.

„Mind The Kiss“ е фотографско и физическо пътуване през символични места на любов и привързаност в Пловдив, което проследява трансформацията на града и начините, по които той е живял. Тази емоционална география, подкрепена от архивни фотографии и снимки от настоящето, има за цел да засили паметта, историята и общите ценности, като се използват различни методи за четене, анализ и изграждане на реалността и миналото.

Част от теренната работа по проекта са анонимни интервюта и социална медийна кампания на платформата на проекта във Facebook. След това Сабрина Белензиер засне и записа своята интерпретация на местата, представени от участниците.

Физическият продукт от 4-месечните изследвания на алтернативни маршрути в града е Карта на любовта в Пловдив – картография на местата, на които пловдивчани са разменили важна за тях целувка. Идеята на картата е да накара пловдивчани да се впуснат в емоционално пътуване в своите спомени. Картата на любовта в Пловдивще бъде разпространена в информационните центрове и обектите от  програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Експозицията ще бъде отворена за посетители от 6 април до 5 май от 9 до 18 часа в читалище „Алеко Константинов“.