Проговори шофьорът, чийто автомобил бе пометен от колата на бившия депутат и лидер на ДОСТ Лютви Местан.

Човекът се казва Юсеин Ахмед. Той е на 31 години и разказал пред разследващите, че забелязал другата кола на разклона, но очаквал тя да спре на знак "стоп", съобщава "Родопи24", като се позовава на източници. 

"Видях фолксвагена, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака "стоп“, не очаквах да продължи!", казал той пред полицаите и близките си.

Съпругата на Юсеин е в безсъзнание, има мозъчно-черепно травма. Настанена е в хирургията на кърджалийската болница за операция. По-голямото дете на семейството, на 10 години, също е в болницата в областния град. Юсеин Ахмед се е отървал със спукан прешлен. 

Припомняме, че зверската катастрофа стана на пътя за ГКПП Маказа до разклона за село Загорско и Джебел. При сблъсъка, колата на Ахмед изхвърча от пътя в дере, а 6-месечното му бебе издъхна на място. 

Самият Местан е задържан за 24 часа, съобщиха пък от полицията в Кърджали. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което ще продължи под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кърджали.