Модата е една контролирана епидемия. Дори не можете да си представите колко правилно казан е този израз.

 

Оказва се, че има дрехи, които носим всеки ден, а те могат да бъдат много опасни за здравето ни. Тесните корсети са изчезнали, но в ХХI век има други , които могат да причинят редица болести.

Съставихме списък с модерните неща, които хората носят всеки ден, рискувайки здравето си.

 

Тесни

 

 

 

Девойките в днешно време ежедневно носят . Те са най-универсалното облекло. Много момичета и жени залагат на тесните модели, защото те подчертават красивите им бедра. За съжаление такиваобаче нарушават кръвообръщението и работата на кръвоносните съдове. Това от своя страна води до разширени вени и образуването на целулит.

 

Високи токчета

 

 

 

Когато една жена слага високи токчета тя направо се трансформира пред останалите. Става по-женствена и слаба. Това обаче не означава, че трябва да ходите така всеки ден. За тази красота цената е висока. Трябва да изтърпите огромни болки в гърба, краката, кръста и освен това не си мислете, че стъпалата ви няма да се подуят. Прекомерното носене на обувки с висок ток може дори да ви довлече херния.

 

Обувки с плоска подметка

 

 

 

Изглеждат безвредни, но истината е доста по-жестока. Ортопеди казват, че обувките с равна подметка могат да причинят огромни вреди на здравето ни, тъй като тежестта върху стъпалото е много нерваномерно разпределена. Това води до разширяване на кръвноносните съдове и падане на свода. Често се стига до болки в краката или гърба. Друга неприятна изненада е появата на клишоноги – когато кракът се обръща навън, което деформира коляното и тазобедрените стави.

 

Тесни сутиени

 

 

 

Ако искате гърдите ви да изглеждат по-големи, е абсолютно нормално да си вземетес подплънки, които стиска бюста ви. Това обаче го деформира и кара гърдата ви да стане зависима от изкуствена опора. В допълнение т.нар push-up сутиени прещипват кръвоносни съдове. Постоянното притискане на млечната жлеза може да предизвика развитието на рак.

 

Слънчеви очила

 

 

 

Те са не само моден аксесоар, но и безспорно абсолютна необходимост, когато навън грее слънце. Въпреки това е много вредно да носите очила вечер или на закрито, когато светлината не е достатъчна. Така ще натоварите много очите си, а това увеличава риска от катаракта.

Найлонови

 

 

 

Това е необходимо нещо за всяка дама. Те правят образа на една жена завършен, елегантен, а могат и да направят краката ви да изглеждат доста по-слаби. Уви, оказва се, че са вредни Синтетичните им компоненти запазват влагата и имат запарващ ефект. В резултат на това се развиват инфекции.

 

Чанти за през рамото

 

 

 

Женската чанта може да е истинско съкровище. Тя е много удобна, но може да бъде и много опасна за здравето. Ако носим постоянно чанта през рамото си, натоварваме раменните стави и натоварването при междупрешленните дискове се увеличава, което води до сколиоза. Неправилното разпределени на тежестта може да притисне и някои кръвоносни съдове, които захранват мозъка.

 

 

 

 

Как да се справим без меките и удобнипрез зимния сезон? Как те въобще могат да са вредни за здравето ни? Факт е, че прекалено стегнатите пижами стимулират развитието на бактерии и може да се стигне до дразнене и сърбеж. Спането без пижама и бельо се препоръчва на дами, които имат хроничен вулвит или вагинит.