Microsoft обнови тестовите версии на браузъра Edge, който наскоро започна да използва енджина на Chromium.

Първоначално в браузъра Edge бе предвидено използването единствено на търсачката Bing. Освен това, можеше да се търси и в YouTube. Сега са добавени и търсачката на Google, Yahoo и DuckDuckGo.

Процесът на търсене не е променен. Могат да се търсят и намират думи и фрази, въведени както в адресния ред, така и в след кликване с десен бутон на мишката върху маркираn в уеб страницата текст.

Съвсем скоро софтуерният гигант възнамерява да добави и преводач. Превеждането ще се осъществява с помощта на онлайн услугата Microsoft Translator. Всичко ще се stawa автоматично – тоест, ако потребителят отвори уеб страница с непознат за него език, съдържанието автоматично ще бъде преведено на неговия роден език. Тази опция може да бъде променена, след което преводът ще се извършва след клик върху специален бутон.

Тестовете на браузъра Edge, базираn на енджина от Chromium започнаха в средата на месец март. Microsoft работи усилено, за да добави допълнителни анимации и елементи на дизайна, превръщащи Edge в истински Windows браузър. След инсталирането програмата се стартира бързо и пита потребителя иска ли да прехвърли данните си от друг софтуер (Chrome, стария Edge). След това началният екран предлага различни стилове на главната страница, преди да получите възможността да сърфирате онлайн.