Отборът на СОУ „Найден Геров” взе пет победи на световното първенство по футбол за ученици в Белград.

В проявата участваха родени през 2001, 2002 и 2003 година, като в състава на варненци бяха основно кадри на Черно море от трите набора.

Водач на делегацията на нашите, които представяха България, беше Валентин Чакъров от БФС, а отборът беше воден от Стефан Дончев, с помощник Жасмина Тошева.

В групата варненските играчи изгубиха от домакина Сърбия 0:1 и бъдещия световен шампион Бразилия с 1:7, завърши наравно с Ливан – 1:1 и победи Тайван с 1:0.

Варненци останаха извън топ 8, а след това взеха още четири победи срещу отпаднали от други групи. Те спечелиха срещу Белгия с 2:1, Чили – 2:0, Люксембург – 3:1, и Италия – 7:1.

Голмайстор на нашите стана Тугай Неджет с 10 гола.

Ето какво заяви треньорът Стефан Дончев за „Петел”: „Нямахме късмет и се паднахме в една от най-трудните групи – с домакина и бъдещия световен шампион. Въпреки това можехме да изпреварим Сърбия и да попаднем в Топ 8, ако бяхме победили Ливан, но 3 минути преди края наш футболист изпусна сам срещу вратаря.

Като цяло много добро представяне на отбора. Използвах 18-те футболисти, които бях взел, кой повече, кой по-малко, и съм доволен от всички. В тази възраст изоставаме единствено в тактическо отношение.”

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html