Бургазлията Петър Шарбанов развя българското знаме на състезание по културизъм в Лондон

Петър упорито се подготвя за първото си състезание и дебютира по впечатляващ начин - спечели купата


20-годишният младеж показа корави мускули и отвя без проблем конкуренцията

20-годишният бургазлия Петър Шарбанов развя българското знаме, след като спечели купата на състезанието по културизъм Miami Pro World championship в Бристол, Англия. Талантливият културист пребори без проблем конкуренция.

Петър замина за Англия преди 2 години. Първоначално той работеше в сферата на строителството, но използва всяка свободна минута, за да тренира в залата и да поддържа тялото си. Заради това и приятелите му го подтикват да се насочи към бодилбилдинга, тъй като било повече от очевидно, че бургазлията имал качествата да стане културист.

Младежът започва упорито да чете и да търси информация в мрежата за различни състезания и така попада на известния шампион на България по културизъм и съдия Атанас Николаев, с когото обменят опит чрез интернет.

Николаев започва да тренира бургазлията и така в рамките на 3 месеца тече гореща подготовка за състезанието, на което Петър печели купата.

Първото място в Miami Pro World championship му дава правото да се яви на сцената на Body power в Бирмингам през май месец. Бургазлията споделя, че дължи всичко на брат си Димитър и родителите си – Иван и Наталия, които въпреки разстоянието, винаги го подкрепят.

 


В категории: Спорт