Москва. В социалните мрежи разкритикуваха яростно украинската певица Анна Корсун, известна като Maruv, след като тя сподели впечатленията от концерта си в Санкт Петербург, отбелязва РИА Новости.
„Беше невероятно! Обичам ви!“ – написа певицата в Instragram.
„Изкара се жертва, разказа на целия свят за отказа си от Евровизия, докато е спала и мечтала за Русия“, отговори един от потребителите на социалната мрежа в коментарите, като добави, че Maruv е измамила сънародниците си.
„Забавлява страната, с която се водят бойни действия – аморално, но парите не миришат“, счита друг коментатор.
„Вашите фенове не вярваха, че ще изнесете концерти в Русия. Сега стана ясно каква украинка сте“, изказа се друг.
Но част от потребителите на социалната мрежа застанаха на страната на певицата.
„Който има мозък, той никога няма да дели хората според страната, където живеят – кой е лош и кой добър“, подчертава един от феновете на Анна Корсун.
„Не обръщай внимание на критиците! Ти строиш мост на приятелството между страните, правиш всичко правилно“, обърна се към певицата друг.
„Украинци, по-добре се гордейте със съотечествениците си, отколкото да пръскате отрова тук“, съветва друг ползвател на социалната мрежа.
РИА Новости припомня, че Maruv победи в украинския конкурс Евровизия 2019. Но към певицата възникнаха претенции заради плановете й да прави концерти в Русия. Когато Анна Корсун се съгласи да се откаже от гастролите, Националната обществена телерадио компания на Украйна й предложи да подпише договор за участие в конкурса. Но Maruv не пожела да подписва контракт със „заробващи условия“ и заяви, че не е готова да „излиза с политически лозунги“ и да превръща участието си в конкурса в „промоакция“ на украинските политици.
Освен Maruv, от участие се отказаха още четирима финалисти на конкурса. В крайна сметка Украйна ще пропусне Евровизия.

Превод и редакция: Иван Христов