Фирма, свързана с някой си Христо Йорданов Христов, който е базиран в България търговец на оръжие или носи същото име като него, стои зад най-голямата имотна сделка на 2019 г. в Бевърли Хилс, съобщи сп.Variety, цитирано от „Дневник“. Сделката е за 34.620 млн. долара.

От американското списание няма потвърждение на това кой е реалният купувач и дали „Христо Христов“ не е само подставено лице.

Модерната сграда с разгърната площ от над 1300 кв.м е завършена през 2014 г. и е обявена през 2015 г. за продан за 55 млн. долара, но през август 2017 г. вече се предлагаше за 45 млн. долара.
Зад проекта стои бившият израелски военен Гал „Гала“ Ашер, който през последните години се прочу с няколко сделки на изключително луксозни имоти, включително една от тях за над 100 млн. долара.
Представител на купувача е Джим Хекенбърг от Rodeo Realty, един от водещите посредници в Бевърли Хилс за подобни имения.
Имотът на Oxford way 916 е точно зад хотел „Бевърли Хилс“ и според описанието има фоайе с височина над 7.6 метра, 25-метров „компютризиран водопад със светлинно шоу, който е може би най-зрелищното подобно съоръжение в района“, киносалон, конферентна зала и паркинг за 20 автомобила.
Сградата е със 7 спални, 11 бани, голям басейн с морска вода, 3 камини и „страхотна гледка към града“.

Снимки: openlistings.com