За трета поредна година Bulgaria Air е сред най-желаните работодатели от студентите в България. Това показват данните на единственото по рода си проучване у нас Graduate Survey, което се провежда от ToTheTopAgency. То измерва кои 50 компании според младите таланти отговарят на определението за най-добър работодател.

В челната тройка за 2019 година е националният превозвач. Bulgaria Air заема трето място, изкачвайки се с цели 7 позиции спрямо миналогодишната класация, и продължава да бъде единственият представител на авиотранспортната индустрия в целия ранкинг. През 2017 година авиокомпанията също беше сред най-желаните работодатели сред студентите, когато беше класирана на 9 място.

Новото проучване се е провело в рамките на четири месеца от началото на 2019 година и в него са взели участие 8241 души, учещи в 51 университета в България. За първа година на анкетата са отговорили и студенти от университети зад граница. Медийни партньори на проучването са Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.