„Кампанията върви напрегнато, но добре. Със сигурност е ясно, че четвъртата партия е ВМРО. Листата ни е много силна. Благодаря на всички хора, които определят себе си като родолюбци и разбраха, че не трябва да пилеят гласове. Нашата битка е срещу ДПС”. Това заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му, ако се изпълни условието в ЕП да влязат четири партии, то е много вероятно да има двама представители на ВМРО.

Според Джамбазки гласуването е задължение на всеки българин. „Младите хора трябва да разберат, че когато гласуват, те са началници, а ние политиците сме техни служители. Затова трябва да отидат да гласуват и после да търсят сметка от този, когото са избрали. Когато гласуват, за да получат парична облага, те всъщност нямат основание да се възмущават от избора”, каза още Ангел Джамбазки.

Той поясни и кои са основите теми, които България трябва да отстоява в Европейския парламент. „Трябва да има промяна на регламентите, свързани с миграцията, пакета "Мобилност" и двойния стандарт при храните”, категоричен е водачът на ВМРО.