Към три часа след обед постъпват нови данни за поръчките на блюдата в заведението на шеф ИЗБОР. Промяна в челната тройка няма: Генералска гозба продължава да води на Филе Елена с около 3%. Твърдо на трета позиция е Мераклийски тас кебап.

На 26 май в цяла България се провеждат европиршества и гощавки, в които участват все повече пълнолетни българи, включително сънародниците и гурбетчиите из Европа. 

Менюто е изобилно и включва добре познати нашенски специалитети. Някои от тях си имат твърди фенове, които си ги поръчват още от вратата. Други влизат в менюто с нови имена, но също разчитат на повишен интерес от страна на клиентите. Конкуренцията за предпочитанията им се изостри рязко в изборния ден. 

Следете постоянно как се развиват поръчките в звездния ресторант на шеф ИЗБОР, за да не изпуснете какво се случва с някое от блюдата.


Обедната активност в поръчките постепенно намалява и данните за количеството им ще постъпват през около час час и половина. Очаква се посещаемостта на масовото заведение на шеф ИЗБОР към края на изборния ден да достигне около 34%. 

Ето какви са резултатите от шестата кулинарна сводка към 15.00:   

Генералска гозба - 30,3

Филе Елена - 26,7

Мераклийски тас кебап - 13,2 

Каракачански сач - 7,4

Специалитет по аптекарски - 3.0 

Патриотична разядка - 1,4

Хайдушко мезе - 1,3

Азбучно плато - 1,7

Агнешки главички - 5,1