Бургазлийка, живееща в ромското гето Кумлука, се опита току-що да гласува и със своята лична карта, и с тази на съпруга й в избирателна секция №82 в ОУ „Христо Ботев”, съобщава "Флагман". Анжа Асенова е засечена на входа на избирателната секция. Докараха я с лек автомобил, а в ръцете си тя държеше двете лични карти – нейната и на съпруга й Байрям Асенов.

Тя първо обясни, че мъжът й имал инсулт, а пред секционната избирателна комисия твърдеше, че той е на легло заради „два инфаркта”. Бил почти сляп, нищо не виждал и не можел да се изправи от леглото, обясняваше тя.

Членовете на СИК 82 не успяха да вземат категорично решение дали да допуснат ромската баба да гласува за двама души. Препратиха я към председателя на комисията – солидна дама, която добре познаваше изборното законодателство и от въздуха отряза мераците на Анжа.

„Как така няма да ме оставите да гласувам?! Два пъти досега съм гласувала от негово име! Ще ме ядосате!”, гневеше се циганката.

Застъпник се опита да убеди комисията да я допусне да упражни двоен вот и гарантира, че познавал мъжа й, който бил „много зле”. Но председателят, съвсем логично, отхвърли искането.