"Със заповед № 222 от 13.06.2019 г., по повод внезапната и нелепа смърт на Борислав Хаджиев, Мартин Караасенов и Огнян Сапунджиев - жители на село Долен, кметът на Община Златоград обяви Ден на траур в община Златоград.

Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на носещите тела. Отменени са всички увеселителни мероприятия. Травмата е жестока! Изказваме своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при нелепия инцидент, за безвъзвратната загуба на човешки живот. Водачи на МПС, бъдете внимателни и разумни на пътя, на улицата, където и да сте!", заяви кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

26-годишният Мартин Карасенов, Борислав Хаджиев на 27 години и 24-годишният Огнян Сапунджиев загинаха при зловеща катастрофа на пътя между Неделино и златоградското село Долен в сряда късно вечерта.

Младежите са били в БМВ-320д, собственост и шофирано от Борислав. В района на бившия военен завод колата се завъртяла и с дясната си страна се ударила в предницата на насрещно движещия се микробус „Мерцедес 313Д“, управляван от 41-годишен мъж от Неделино.

При удара на място умират двама от младежите – шофьорът Борислав и Огнян, който бил на задната седалка. Единият от тях е изхвърчал през задното стъкло и тялото му е открито смазано на капака. Мартин, който бил на предната дясна седалка, е транспортиран във Филиала на спешна медицинска помощ в Златоград с тежка черепно-мозъчна травма, където издъхва около 0,30 ч. през нощта, съобщиха от полицията.