Определени медии се опитват да си измислят и да насаждат в обществото убеждение, че вече съм отървала затвора. Предстои тотален разгром на тезата на прокуратурата", това каза пред Факти.бг Десислава Иванчева, бивш кмет на "Младост". През април тя бе осъдена на 20 години затвор от Специализирания наказателен съд за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Понастоящем Иванчева е под домашен арест заради здравословни проблеми.

 

В последните дни във в. "Уикенд" се появи информацията, че Иванчева е бременна след успешна ин витро процедура в столична клиника и това ще отложи изпълнението на присъдата ѝ, ако тя бъде потвърдена. Иванчева обаче определи това като фалшива новина. Пред медията тя даде своя коментар как се е стигнало до нея:

"Историята е нескопосан опит на определени медии да минимизират щетите, като подготвят читателите си за предстоящо разбиване на всички тези на прокуратурата по случая "Младост". Както знаете до този момент само прокуратурата се изявяваше в национален ефир и само нейните тези се тиражираха. Явно се уплашиха, че аз и Биляна Петрова все по-често имаме достъп до телевизии с национален ефир. Многократно вече доказахме и ще продължим да доказваме, че зам.-главния прокурор Иван Гешев лъже в медиите за обстоятелствата и фактите по случая "Младост".
Предстои тотален разгром на тезата на прокуратурата, особено покрай местните избори и затова определени медии се опитват да си измислят и да насаждат в обществото убеждение, че вече съм отървала затвора", каза Иванчева.