Новата галерия на улица „Гладстон“ 32 е почти готова. В момента текат довършителни дейности. Поставят се и нови плочки пред галерията. Очаква се най-късно до месец работата по новото културно пространство да бъде окончателно завършена.

Новата сграда е на два етажа, а фасадата е решена в тъмно стъкло и камък. В нея има две изложбени зали, които са със стъклен покрив и подове от гранит. В сградата вече са монтирани всички инсталации, включително и LED осветлението. Предвидени са и удобства за хората с увреждания. Специална рамка ще служи за пренасяне на картините до изложбените зали.

Близо година продължиха строителните дейности на новата галерия. Общата стойност на реконструкцията е 3 милиона и 500 хиляди лева.

Голяма част от пловдивчани са доволни от новата галерия.

Харесва ни много. Всичко ново, което се прави за Пловдив, е добре за града. Надяваме се и вътре да е така хубава, коментираха те.

Не липсваха и отрицателни мнения.

Не виждам някаква голяма разлика между новата и старата сграда. Но какво искате да се направи на това място, Колизеума? Няма да стане, коментираха случайни минувачи.