Над 300 малки булки шестваха по улиците на Асеновград в днешния празник на слънцето Еньовден. Обичаят на калиниците тук датира от незапомнени времена и събира в себе си мистиката на Еньовата буля и въведението на тригодишната Света Богородица в храма.
 
 
Празникът започна от двора на Етнографската къща, където калиниците получиха своите нишани с късмети, наречени лично за всяка от тях за кого ще се ожени и какъв късмет ще й донесе бракът. След това малките момиченца се отправиха към храм „Св. Николай Чудотворец”, където стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев отслужи литургия за здраве и благоденствие.
 
Шестието на каленичките, предвождано от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, тръгна от храма към параклис „Св. Въведение Богородично” и от там към Градския парк. В парка Община Асеновград бе приготвила за всички малки булки грамоти за участие и подаръци, които им връчи лично кметът д-р Караиванов. 
 
Музикален поздрав към присъстващите на празника отправиха възпитаниците на вокална група „Калина Малина”, които ще представят родния Асеновград на 27 и 28 юни на международния конкурс „STELLE DI GARDA” в град Гардесано, Италия.